Blog o nekretninama

Arhitektonski studio DNA Barcelona Architects ponosno je predstavio projekt Punta Brava 2, odnosno prelijepu kuću na obali Costa Brava u Španjolskoj.

Ovaj vrtuljak zahtijeva JavaScript

Impozantna kuća nalazi se na obali mora i ima oko 500 metara kvadratnih, a arhitekti su je osmislili tako da balansira između privatnosti i otvorenosti prema prirodi.

Lokacija je bila idealna za kuću na dva kata, s terasom i vrtovima koji je okružuju te spajaju s morem koje se čini kao da je nadohvat ruke. Zato je kuća namjerno sagrađena na najvišem dijelu kopna u okolici kako bi vlasnici uvijek mogli uživati u pogledu na more i prirodu.

Na gornjem katu nalaze se zajednički prostori poput dnevne sobe, kuhinje i terase, a ulaz u kuću izveden je sa stražnje strane, odnosno s ulice. No i taj je prilaz veličanstven jer je uređen zelenim vrtovima, kamenčićima i drvenim podovima.

Donji dio kuće klasično je izgrađen sa spavaćim sobama i kupaonama, a staklene stijene, osim puno prirodnog svjetla i prozračnosti, osiguravaju fantastične poglede za opuštanje i relaksaciju.

Izvor: www.tportal.hr